Göran Lindström /

Bygg en klassisk rallybil som byggsats

Modellbygge i alla möjliga storlekar är en rolig men tidskrävande hobby. Du behöver också vara extremt noggrann och stadig på handen för att få dit alla smådelar. Om du är en erfaren modellbyggare kan du ge dig på de allra svåraste byggsatserna, men är du en nybörjare är det bra att börja med något enklare.

Du kan exempelvis börja med att bygga ihop en modell av din favoritbil från förr. Det är inte alltför komplicerat som till exempel ett stort modellskepp är.

Det finns sidor på nätet som har ett stort utbud av byggsatser med klassiska rallybilar. När du hittat din favorit, köp den här.

Saker du behöver när du ska bygga ihop din modell

Du behöver köpa till en hel del saker för att du ska kunna sätta ihop din byggsats på ett korrekt och bra sätt. Exempelvis behöver du penslar i olika former och utföranden. Ett bra lim som är framtaget för just byggsatser behöver du också. Samt olika pincetter för att få dit smådelar när det är för trångt för att använda fingrarna.

Vill du måla din byggsats när den är klar behöver du också införskaffa olika färgburkar och penslar för målning i olika storlekar. Nu är du redo att börja bygga!

FILED UNDER : Bilar , Motorsport