Göran Lindström /

Fem udda och spännande motorsporter du aldrig hört talas om

Motorsport är mycket mer än bara F1, rally eller Nascar. Världen är full av udda och spännande tävlingar som du kanske inte hört talas om. Nedan följer fem motorsporter som är en avvikelse från det vanliga och definitivt värda att kolla upp.

Tuk Tuk Racing

Tuk Tuks är en mycket vanlig syn på gatorna i Sydostasien, och nu är de även en del av en spännande racingupplevelse. Tuk Tuk Racing är en tävling som är oerhört populär i Thailand och som involverar modifierade tuk-tuks som kör runt på en bana med hinder. Det är en högoktanig blandning av racing och kaos som lockar både lokalbefolkningen och turister.

Lawn Mower Racing

Du kanske tror att gräsklippning är en tråkig syssla, men det finns faktiskt en motorsport där det används modifierade gräsklippare som tävlar på ovala banor. Det finns en speciell känsla av tillfredsställelse att se en gräsklippare som normalt används för att trimma gräsmattan, köra runt på hög hastighet.

Banger Racing

Banger Racing är en mycket populär motorsport i Storbritannien, där gamla och oanvändbara bilar används för att krocka in i varandra på en oval bana. Det är en slags kombination av racing och derby, och det vinner inte alltid den som kommer först i mål, utan den som överlever längst.

Land Speed Racing

Land Speed Racing handlar om att köra på raka vägar så fort som möjligt, och är en tävling som fokuserar mer på teknik än racing. Förare och deras team arbetar hårt för att bygga bilar som kan nå extrema hastigheter på raksträckor. Detta är en mycket farlig sport och det finns alltid risk för olyckor när förarna når hastigheter på över 300 km/h.

Hovercraft Racing

Hovercraft Racing är en motorsport som går ut på att tävla med små båtar som flyger över vattnet på en luftkudde. Dessa farkoster är mycket manövrerbara och gör det möjligt att köra både på vattnet och på land, vilket gör det till en mycket mångsidig sport. Det är definitivt en sport som ger en hög adrenalinkick och som lockar en unik skara entusiaster.

Så där har ni det – fem udda och spännande motorsporter som du kanske inte hört talas om. Om du är trött på den traditionella motorsporten kan dessa vara precis vad du behöver för att krydda upp din värld.

FILED UNDER : Motorsport