rnn.yqe. /

Meka med sin och andras bilar

Har du ett stort intresse för bilar så kanske det blivit så att du håller på och mekar med din egna bil men också andras bilar. Det kan vara familjen och bekanta som behöver hjälp när något ska göras. Vissa saker är mer avancerade men vissa saker är så pass enkla att vem som helst skulle kunna fixa detta själv.

Här kommer det några saker som du inte behöver lämna bort för att utföra. Byta lampor kan på vissa bilmodeller vara relativt enkelt att byta. Du kan göra detta på parkeringen till macken. Plocka ur den trasiga lampan och gå in för att köpa en exakt likadan. Väl på parkeringen så sätter du tillbaka den hela lampan och startar upp din bil för att kolla om det fungerar. Nr du ändå är på macken kan du kolla motorolja och spolarvätska för att se om du behöver fylla på något av dessa.

Något annat som man kan göra själv är att byta startbatteri på sin bil. Se till att beställa hem ditt batteri från exempelvis Mekster, välj det batteri som passar din bil bäst och skicka iväg beställningen. På ett par dagar så har du ditt nya batteri hemma och kan byta. Lossa på minuspolen först för att sedan lossa på pluspolen. Skruva loss batteriet från sitt fäste och lyft ur. Lyft i det nya batteriet och skruva fast exakt som det gamla satt. Börja med att skruva fast pluspolen för att sedan skruva dit minuspolen

FILED UNDER : Bilar