rnn.yqe. /

Spännande rallysport

Det är inte bara i vårt land som det är populärt med rallysport. Oftast så är det rally ute efter vanliga vägar men också efter skogsvägar. Det gäller att komma så snabbt som möjligt i mål och mycket kan hända under resans gång, så att säga. Det är höga hastigheter och det är inte alltid som bilen följer sin förares rörelser. 

Med i bilarna så följer en kartläsare med som är oerhört viktigt för att föraren ska kunna fullfölja loppet. Kartläsarens instruktioner gör att föraren vet om det är tvär högerkurva eller en lång raksträcka. Svenska Rallyt är en stor folkfest där det lockar stor publik. I Värmlands skogar körs det bilar och förare från hela världen och det är mycket runt om kring som gör detta till den fest det är.  Det behövs servicefolk ute efter vägarna och vid start och mål. Förberedelserna pågår lång tid i förväg för att ordna inför denna stora tävling.

Det kan vara mycket åskådare efter sträckorna som körs och klart att vid speciella svåra passager så kantas vägen av massor med personer som hoppas på fart och fläkt. Ja, kanske någon avåkning också som gör det hela lite mer spännande. Det finns många duktiga och en del mer kända rallyförare som man önskar se i full fart sladda förbi där man ställt sig. Många kommer tidigt till sin plats med medhavd matsäck och finner en stor glädje i denna tilldragelse som det Svenska Rallyt är.

FILED UNDER : Motorsport